Du har kurve i flere valutaer
FjernProduktAntal × Pris
Din kurv er tom
I alt

Andenæs, Morten. Du, jeg og Erik

Dels roman, dels essay, Du, jeg, og Erik er en bok om behovet for å bli sett, de destruktive kreftene som settes i sving når dette behovet ikke blir møtt og historiene vi forteller oss selv for ikke å miste fotfestet.

Gjennom fotografier og tekst har Morten Andenæs’ kunstneriske prosjekt i mange år dreid rundt spørsmål knyttet til familiære og samfunnsmessige forventninger, og det potensielt destruktive reaksjonene som kan følge av slike restriksjoner. Boken Du, jeg, og Erik er en videreføring av dette arbeidet. Boken utgis av Teknisk Industri AS.

Du, jeg, og Erik sirkler inn to parallelle karakterer som forsøker å håndtere sin egen historie i kjølvannet av opprivende hendelser. Behovet for nærhet og bekreftelse står helt sentralt hos hovedpersonene, og deres tanker og handlinger avdekker forsøket på å rasjonalisere at de konfliktfylte forventningene og rollene en har tilegnet seg blir prøvd ut i et virkelig liv. Hvilke konsekvenser har denne tillærte kunnskapen om gjensidig avhengighet og avstand for opplevelsen av tilhørighet, og på hvilke måter former det ens blikk på omverdenen og ”de andre”?

Karakterene i boken lever og reflekterer sine private liv i kjølvannet av kollektive traumer som bl.a. 22. Juli og 11. September, og spør hvordan en kan forholde seg til etiske skillelinjer eller innta entydige moralske ståsted i en medievirkelighet der man tilsynelatende fores med ”alle” relevante perspektiver kontinuerlig. Hvor går grensen mellom ærlighet og løgn, fiksjon og virkelighet? Og hvordan kan noen historier eller hendelser nedtegnes og gjenfortelles uten at de blir til romantiserte fremstillinger fristilt fra virkeligheten?

Morten Andenæs (f. 1979) er billedkunstner og skribent bosatt i Oslo. Han har hatt separatutstillinger ved bl.a. Fotogalleriet, Galler MELK og Galleri Riis i Oslo og Stockholm, og ga ut fotoboken Skyldfolk i 2013, også den med Teknisk Industri AS. I juni 2019 åpner han separatutstillingen I remind me of you, ved Kunstnernes Hus i Oslo.

Du, jeg, og Erik er trykket i et opplag på 800 eks. og er formgitt av designstudioet Olssøn Barbieri. Boken vant gull for beste pakningsdesign innen kultur under Visuelt prisutdeling 2019.

Buy this
  • 260,00 kr
  • 11 tilbage