Event: Bogreception og talk m. Lisa Rosenmeier

Køb denne
  • fra gratis
  • 31 tilbage

Torsdag den 21. oktober kl. 17:00 –18:30 afholder vi bogreception og talk med Lisa Rosenmeier i anledningen af udgivelsen ‘TRANSIENCY or the State of Quality of Passing with Time or being Ephemeral or Fleeting’. Udgivelsen kommer i forlængelse af Rosenmeiers anmelderroste udstilling hos CCA Andratx på Mallorca, som du nu kan opleve i bogform.

Rosenmeier er aktuel på Fotografisk Centers jubilæumsudstilling ‘I virkeligheden – Fotografisk Center 25 år’, hvor man kan opleve værkserien ‘The Perfect Life’ fra 1992. I denne anledning er vi stolte af at kunne agere platform for formidlingen af Rosenmeiers nyeste projekt og udgivelse.

‘Transiency’ repræsenterer et sansende og abstrakt fotoeksperiment, hvor Rosenmeier gradvist bevæger sig væk fra fotografiet som indeks, og over i et flerdimensionelt udtryk.

”Jeg forsøger hele tiden at ekspandere rummet. Samtidig bestræber jeg mig på at skabe sanselige billeder, der appellerer umiddelbart til beskuerens erfaringsverden og sensibilitet. Fotografi er i sagens natur noget, man både skaber og betragter for at fastholde et øjeblik eller afbilde et syn på verden, fra en bestemt vinkel. Imidlertid vil mine fotografier noget andet. Jeg opfatter verden anderledes, og forsøger dels at udvide tidsbegrebet og perspektivet, og jeg arbejder i den forbindelse på opbygningen af billedrummet ved at benytte flere lag” - Rosenmeier

Som Kunsthistoriker, Dr.Phil. og tidligere rektor for det Kongelige Danske Kunstakademi, Else Marie Bukdahl beskriver, er det med ‘Transiency’ lykkedes Rosenmeier at fange de mange bevægelsesrytmer, der er karakteristiske for vores måde at opleve verden på, og dermed bryde med den velkendte fototradition, hvor man ser en enkelt situation, et enkelt øjeblik.

Til bogreceptionen kan du opleve Rosenmeier, i samtale med Else Marie Bukdahl, fortælle om arbejdet med- og tilblivelsen af ‘Transiency’. Arrangementet varer ca. 1,5 time. Prisen er 50 kr. pr. pers. og gratis for medlemmer af Fotografisk Center. Transiency-bogen sælges på dagen for 250 kr. mod normalpris 300 kr.

Foruden et udvalg af de udstillede værker på CCA, rummer fotobogen tekster af kunsthistoriker Else Marie Bukdahl, kunsthistoriker Peter S. Meyer, kunsthistoriker og kunstkritiker ved Art in America, Frieze, Rachel Valinsky, samt et interview med Lisa Rosenmeier af kunstkritiker Lisbeth Bonde. Bogen er skabt i samarbejde med Grafiker Camilla Behr og trykt af Heidemann Grafisk, bagstykker ved Carl Jensens A/S, papir ved Papyrus, papiret med metal-effekt er fra serien ”Majestic”. Bogen er oversat af John Kendale.

Transiency-projektet har modtaget støtte fra Ny Carlsberg Fondet, William Demant Fondet, Knud Højgaards Fond, og udviklingsstøtte fra Statens Kunstfond.

Lydsiden er skabt i samarbejde med musiker og komponist Kæv Gliemann.