FotoForum // talk med Astrid Kruse Jensen og Marie Sjøvold. 12.6.2021. Kl. 11:00

Køb denne
  • 50,00 kr
  • 23 tilbage

Under Copenhagen Photo Festival inviterer Fotografisk Center i samarbejde med DJ:Fotograferne til FotoForum; en samtale mellem fotograferne Astrid Kruse Jensen (DK) og Marie Sjøvold (NO). Samtalen modereres af Fotografisk Centers leder Kristine Kern, der også har kurateret udstillingen.

Til arrangementet vil der være rig mulighed for at blive klogere på dialogudstillingen samt fotografernes kunstneriske praksisser. Samtalen vil være åben og nysgerrig, og vil tage udgangspunkt i nogle af de tematikker der findes i udstillingen. For når to fotografer, som begge deler interesse for at beskrive livets skrøbelighed fra et hverdagspoetisk perspektiv, mødes, opstår der en særlig sensibilitet. Kom med og stil kunstnerne skarpe spørgsmål!OM UDSTILLINGEN

’Fortiden foran mig’ er en dialog mellem to markante, nordiske billedkunstnere, som begge står midt i deres karrierer; Astrid Kruse Jensen og Marie Sjøvold. Udstillingen viser nye værker med fokus på det, de to kunstnere har til fælles tematisk og i deres tilgang til værket.

Sorg og tab er to gennemgående temaer i denne udstilling, som også handler om skønhed, skrøbelighed og poesi: Et særligt lys, et bestemt landskab eller en gestus vækker minder eller associationer. Minder os om noget, der var. Eller kan være ansats til at se verden på ny. Med en ny følsomhed. Udstillingen går tæt på livet og skaber et nyt, visuelt sprog, hvormed man kan sige det usagte, beskrive det ordløse; en slags sorgens poetik, som løfter sig over det bogstavelige og skaber billeder på de følelser, vi ofte har svært ved at udtrykke.

I forbindelse med udstillingen udgives en lille publikation med tekst af forfatteren Josefine Klougart.


OM KUNSTNERNE

Astrid Kruse Jensen (f. 1975) er en dansk billedkunstner, der beskæftiger sig med det fotografiske medie. Med sine poetiske forskydninger af virkeligheden, udforsker Kruse Jensen grænselandet mellem det tilsyneladende og det skjulte og mellem det virkelige og det imaginære. I sine værker leger hun med hvad der opleves autentisk, som hun sætter overfor noget konstrueret. Derfor bliver det fotografiske udtryk heller ikke en naturtro gengivelse af virkeligheden. I stedet rummer Kruse Jensens fotografiske praksis en sensibilitet, hvor hun også anvender sine egne oplevelser og historier, der på en og samme tid fremstår både personlige og genkendelige.

Marie Sjøvold (f. 1982) er en norsk billedkunstner, der anvender fotografi i sin kunstneriske praksis. Sjøvold bruger kameraet til at undersøge bevidsthedens ydre grænser, den menneskelige tilstand, menneskelige relationer og overgangsfaser, der ofte udmønter sig i tidsløse temaer som familie, hjem og moderskab. Disse nærværende temaer indfletter hun i poetiske, visuelle fortællinger om forholdet mellem drømme, virkelighed, tid og historie. Med en autobiografisk praksis drager Sjøvold paralleller til sine egne oplevelser og erfaringer, og det gør hun i et overbevisende, drømmelignende billedsprog.