Event: Power Structures, Colonialism and Institutional Violence within the State

Køb denne
  • fra gratis

Torsdag den 23. september kl 17:00 afholder vi bogreception og talk med Tina Enghoff og Kent Klich i Fotografisk Center. Talken vil fokusere på magtrelationer, og tager udgangspunkt i bøgerne ’Displaced’ (2021) af Tina Enghoff og ’A Tree Called Home’ (2021) af Kent Klich.

Med ’Displaced’ sætter Enghoff fokus på arkivets og erindringens rolle i forhold til enkeltindividets identitet og historiske bevidsthed i Grønland. ’Displaced’ er baseret på postkolonial identitet og fortællinger om at miste sine rødder, tilhørsforhold og sprog - men også om at genvinde ejerskab. ’Displaced’ er bygget på et samarbejde mellem David Samuel Naeman Josef Kristoffersen og Tina Enghoff, og fører os parallelt gennem to verdener: Davids minder om sit ophold i Danmark som barn i begyndelsen af halvtredserne, og skriftlige udtalelser om ham i de danske arkiver. https://www.tinaenghoff.com/pr...

Tina Enghoff (1957, Danmark). Enghoff arbejder med en kamerabaseret kunstnerisk praksis, der tager udgangspunkt i kritisk stillingstagen til fortælling, fotojournalistik og forestillingen om beviser. Med dette udgangspunkt undersøger Enghoff kolonialisme i nordisk kontekst, institutionel vold og arkivets magtstrukturer. Undersøgelser der udformes via inddragelse, samarbejder og stedsspecifik kunstnerisk aktivisme, hvor modstand mod faste former for repræsentation spiller en central rolle i Enghoffs projekter og visuelle udtryk. Enghoff er uddannet fra ICP i New York.

Med ’A Tree Called Home’ sætter Klich et kritisk fokus på Rusland internering af ”uønskede” borgere. Siden 2002 har Klich dokumenteret det system, der i Rusland gør borgere med fysiske og psykiske handicap stort set usynlige i et netværk af statsdrevne institutioner. Borgerne på disse institutioner er ofte indlagt i årevis, overmedicinerede og kun sjældent resocialiserede. ’A Tree Called Home’ er baseret på et samarbejde med Aleksey Sakhnov og Leonid Tsoy, og repræsenterer et blik på denne internering, både udefra og indefra institutionerne. https://www.kentklich.com/proj...

Kent Klich (1952, Sverige). Klich arbejder som fotograf er funderet i sociale og politiske problematikker, hvor Klich i sit arbejde tager udgangspunkt i samarbejder, eksempelvis med aktivister, akademikere og civile. Denne tilgang til sin fotografiske praksis, kommer bl.a. til udtryk i Klich mangeårige arbejde i Gaza. I et samarbejde med lokale fra Gaza er Klich blevet betroet med private familiefotos og mobiloptagelser, hvor det er dette materiale der udgør videoen ’Killing Time’ (2001-2014) og ’Gaza Photoalbum’ (2009). Klich er uddannet fra ICP i New York.

I samtale med Kristine Kern, vil Enghoff og Klich, fortælle om deres respektive arbejde med ’Displaced’ og ’A Tree Called Home’ og diskutere forhold omkring magtrelationer, kolonialisme og Institutionel vold.

Arrangementet varer 2 timer. Prisen er 50 kr. pr. pers.